Hvorfor gå op i vitaminer og mineraler?

Overordnet indgår vitaminer og mineraler i livsvigtige processer i din krop, der får betydning for både dit psykiske og fysiske væsen. Mere konkret kan de være med til at opbygge og vedligeholde f.eks. dit skelet, hud og muskler. Det kan derfor være relevant at se, hvilken betydning de forskellige vitaminer har for din krop og hvilke, der er vigtige, du får den rette mængde af. Vitaminer og mineraler er nemlig ikke noget kroppen selv kan producere, men noget vi mere eller mindre skal have igennem kosten.

Tips og tricks til, hvis du mangler vitaminer eller mineraler

Det kan være, du finder ud af, at du mangler nogle vitaminer eller mineraler igennem din kost. Og så kan det være en god idé at se på, hvordan du så ellers kan få indtaget dem. Det kan være igennem tilskud såsom vitaminpiller, du kan tage om morgenen. F.eks. D vitamin mangel kan være hyppigt at få, da det kan være svært at få gennem kosten, og hvis der ikke er sol nok. Dermed kan du ty til en d-vitaminpille som tilskud. For menstruerende kvinder kan behovet for jern og folat også blive dækket igennem tilskud.

Vitaminer og mineraler igennem din kost

Hvis du er interesseret i at skræddersy din kost, så du opnår den anbefalede mængde af vitaminer og mineraler, så kan du først se på Fødevarestyrelsens ”De officielle kostråd”. Disse officielle kostråd har nemlig til hensigt at sikre, du får tilstrækkeligt indtag af de næringsstoffer, din krop har brug for. Igen er det dog D vitamin, du så kan komme ud for at mangle i vinterhalvåret, hvis du ellers følger disse kostråd. Der er også et væld af lækre opskrifter på nettet, der kan inspirere til, hvordan du kan lave en sund og varieret kost, der opfylder, at du får nok af mineraler og vitaminer.