Tag på opdagelse i Emilia-Romagna

Italien er et af de mest populære rejsemål blandt danskerne og det er let at forstå. Få lande har den samme blanding af kultur, historie, skønt vejr og endnu skønnere mad. Hvis du mangler inspiration til ferien og gerne vil undgå larmen og menneskemylderet i Rom eller Milano, så tag i stedet til Emilia-Romagna – Italiens kulinariske centrum – og oplev det ægte Italien. I denne oversigt får du tips til tre destinationer i denne fantastiske region.

Bologna

Hvis du gerne vil opleve alt hvad Italien har at byde på, men kogt ned i én lille bouillonterning, så tag en tur til Bologna. Denne by er regionens hovedstaden og har derfor et utroligt spændende byliv. Det er en universitetsby og der er derfor masser af unge mennesker, som ynder at frekventere de mange barer, restauranter og caféer. Hvis du er til musik og finkultur, så er bologna italien lige noget for dig, da du her kan opleve alt lige fra opera til jazz og populærmusik i byens mange spillesteder og teatre.

Parma

Parma er verdensberømt for dets kulinariske skatte og du kender nok allerede byens navn på grund af en vis navnkundig skinke. Men byen har også lagt navn til parmesanosten. Ligesom en masse andre italienske byer består Parma af smalle, charmerende gader med brosten, gamle kirker og smukke arkitektur. Byen bliver delt i to af Parma-floden, og der er rig mulighed for at slentre op ad ned ad den, eller sætte sig på en af de mange caféer, som ligger på hver side.

Modena

Modena er virkelig den perfekte destination for livsnyderne. Denne by er fyldt med museer, hvor du kan se alt lige fra renæssancekunst til moderne kunst. Byen er berømt for at være hjemsted for balsamicoeddike og én af verdens bedste restauranter – Osteria Francescana – har til huse i denne gamle, kulinariske hovedstad.