Trives dit barn ikke i skolen? Overvej en friskole

Det danske folkeskolesystem er kendt for sin vægt på gruppearbejde og en legebaseret tilgang til læring. Selv om denne model har vist sig at være en succes med hensyn til at fremme samarbejdsfærdigheder og kreativ tænkning, kan den også gøre det svært for nogle børn at finde deres plads. I et klasseværelse, hvor fokus er på gruppen som helhed, kan individuelle behov og styrker blive overset. Dette kan føre til frustration og manglende motivation hos nogle elever, som måske ikke får anerkendt deres specifikke læringsstil eller talenter fuldt ud. Desuden kan det være en udfordring for underviserne at vurdere hvert enkelt barns fremskridt nøjagtigt og yde skræddersyet støtte, når der kun er begrænset tid til individuel interaktion mellem lærere og elever. Hvis du er forælder til et barn i denne situation, så kan du med fordel overveje om en friskole var noget for dit barn. Vil du vide mere om hvad en friskole kan tilbyde, så læs med.

En friskole giver mere tid til individet

Lad os først og fremmest slå fast, at ikke alle friskoler er ens og nogle friskoler kæmper og med nogle af de samme problemer, som folkeskolen kæmper med. Man kan dog med god samvittighed sige, at der som udgangspunkt er mere tid til det enkelte barn på en friskole, end der er i folkeskolen. De fleste friskoler tilbyder alle årgange, mens andre kun har børn fra 0-7 klasse eller fra 7 klasse og op. Det kan skyldes mange ting, som for eksempel lokationen og demografien i det område, eller at man ikke kan finde nok lærere.

En friskole har et bedre sammenhold

Igen, så kan man selvfølgelig ikke skære alle friskoler over én kam, men i de fleste tilfælde vil man opleve, at der er et bedre sammenhold og socialt miljø, på mange af de friskoler som findes rundt om i landet. Det skyldes i de fleste tilfælde at der ikke er lige så mange elever og lærere, som der er på de store folkeskoler i området. Det kan også skyldes at mange af børnene er lokale og derfor allerede kender hinanden, på den ene eller anden måde. Som udgangspunkt er sammenhold mere i fokus på en friskole, end på en folkeskole.

En friskole er lige så god som en folkeskole

En af fordommene om friskoler er, at niveauet ikke er lige så højt som i folkeskolen. Det er dog ikke andet end en fordom, for faktum er, at friskoler også skal overholde de samme krav som folkeskolerne, når det kommer til deres elevers læring, samt det niveau som der forventes af undervisningens indhold. Hvis man er bekymret for det akademiske niveau, så har man intet at frygte da man kan få det samme ud af en friskole, som hvis man havde sendt sit barn i en normal folkeskole. Hvis man stadig er i tvivl, så holder mange friskoler åbent hus med jævne mellemrum og man kan derfor tage ud og få syn for sagen selv.