Skal dit barn til at starte i daginstitution? Læs med her for de bedste tips

Når det første barn starter i daginstitution for første gang, er det en enorm omvæltning for forældrene – både på det følelsesmæssig plan, men også rent praktisk. Der er nemlig mange ting, som man lige skal tage stilling til og man står oftest med en million ubesvarede spørgsmål vedrørende mad, overtøj eller måske etiketter. Svarene til nogen af de oftest stillede spørgsmål finder du nedenfor, hvilket forhåbentligt kan være med til at gøre omvæltningen en smule mere overkommelig.

Hvordan foregår det i forhold til mad?

Selve mad-spørgsmålet er ikke altid lige nemt at besvare, da det nemlig kommer an på, hvilket daginstitution, som netop dit barn skal starte i. Nogle institutioner har nemlig madordning, hvortil du, som forælder, ikke behøver at tage stilling til andet end allergener eller lignende. Men har dit barns institution ikke madordning, er det højst sandsynligt madpakken der tæller. Og det behøver altså ikke være det mest komplicerede i hele verden. Lyt til dit barn og deres præferencer, sørg for altid at pakke ekstra snacks eller frugt og så videre. Men husk at have etiketter på dit barns madkasse og drikkedunk(!), da du vil være taknemmelig for dette senere.

Skal mit barn have ekstratøj med? Og hvor meget?

Som udgangspunkt er det altid en god ide at have en ekstra af alt liggende i institutionen. Dette sparer både pædagogerne og dig selv for en masse bekymring og forvirring, hvis uheldet er ude og man får behov for et ekstra par bukser eller strømper.

Hvordan undgår jeg, at mit barns ting forsvinder?

Myterne vedrørende de forsvindende ting i daginstitutionen er ganske sande, hvis ikke man tager sine forbehold forud for opstarten. Dette inkluderer at sætte etiketter på alt, som barnet skal have med sig. Dette gælder alt fra tøj til tasker til legetøj.