Lav hjemmelavet modellervoks med dine børn

Modellervoks er det perfekte materiale, når der skal leges, da fantasien kan få frit spil. Der findes flere forskellige typer af modellervoks på markedet i dag, som du kan købe til dine børn. Du kan eksempelvis tage et kig på Foam Clay og Silk Clay.

I stedet for at købe modellervoks kan du også vælge at lave det selv. Det er slet ikke så svært, som du måske går og tror. Du skal blot sørge for, at du har de rette ingredienser derhjemme. Læs med videre her, hvis du gerne vil lave hjemmelavet modellervoks med dine børn.

Hvad skal jeg bruge til at lave hjemmelavet modellervoks?

De fleste ingredienser til modellervoks har du højst sandsynligt allerede i køkkenet. Du skal bruge følgende:

  • 5 dl. vand
  • 2 dl. salt
  • 5 dl. mel
  • 2 spsk. citronsyre (citronsyren skal være godkendt til levnedsmiddelbrug)
  • 1 tsk. olie
  • Frugtfarve i flere farver

Alle ingredienserne skal placeres i en tykbundet gryde uden frugtfarve. Bring blandingen i kog og husk at røre i gryden, mens den varmer op. Blandingen skal blive til en ensartet masse. Når indholdet koger, skal du fjerne gryden fra varmen. Nu skal blandingen køle af. Blandingen er til at starte med mere flydende. Men når først den er kølet af, bliver den mere fast.

Vælg farver til den hjemmelavede modellervoks

Når massen er kølet ned, skal du tilsætte frugtfarven. Du kan helt selv vælge, om den hjemmelavede modellervoks skal være den ene eller den anden farve. Det er en god idé at bruge gummihandsker, når du blander massen med frugtfarve.