Ny lejlighed til familien: Dette bør være i fokus

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke altid er nemt at finde den rette lejebolig. Du kan dog gøre valget lettere, ved at have fokus på de rette ting.

Ligeledes vil du også gøre dit valg lettere, hvis du sørger for at forberede dig. Det betyder, at du skal gøre dig tanker om krav og behov, inden du sætter jagten i gang.

Er du f.eks. på jagt efter en lejlighed i Nørresundby til dig og din familie, er det blandt andet nedenstående, der bør være i fokus.

#1: Område

Først og fremmest bør du gøre dig tanker om, hvorvidt der er et eller flere specifikke områder, du og din familie ønsker at bo i.

I denne forbindelse er det en god idé at tage højde for afstand til arbejde, skole, daginstitutioner mv. Dertil bør der også tages højde for, hvorvidt I f.eks. ønsker at bo centralt eller ej.

Når det kommer til at vælge en lejeboligs placering, er der som sådan ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Derimod handler det blot om at vælge ud fra, hvad der passer jer bedst.

#2: Størrelse og plantegning

I dag kan man finde lejeboliger i stort set alle størrelser. Derfor skal du ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan finde en lejebolig, der har en passende størrelse.

Det betyder dog, at du er nødt til at gøre dig nogle tanker om dette. Her skal du bl.a. overveje, hvor stor familien er, hvad der stilles af krav til pladsen osv.

Desuden skal plantegningen også være med i overvejelserne. Det er nemlig vigtigt at sikre, at der er det rette antal værelser, ligesom der skal tages højde for, om der skal laves hjemmekontor osv.

#3: Krav om udeareal

Rigtig mange har et ønske om at få en form for udeareal med til deres lejebolig. Faktum er dog, at det ikke er i alle tilfælde, at det er noget, der hører med.

Finder du f.eks. en lejlighed, bør man sikre, at den har en altan, der gør, at man kan komme udenfor, når man ønsker at nyde det gode vejr, spise aftensmad ude eller noget tredje.

Beslutter man sig derimod for at leje et rækkehus, bør man også sikre sig, at man får en terrasse og/eller have med til lejemålet, såfremt man har et krav om, at der skal være et udeareal med.