Find drømmeboligen

Har I længe drømt om at få jeres helt egen bolig, men er alligevel ikke klar på at blive boligejere? Så kan det være, andelsboliger er noget for jer. Her er I stillet lidt anderledes end ved en almindelige lejebolig, men det er formentlig allerede noget, I har været ind at undersøge nærmere. Det kræver trods alt stadig en vis budgettering at få det til at gå op med en andelsbolig.

Mange oplever i forbindelse med boligkøb at være nødt til at optage en eller anden form for lån. Lån er generelt noget, mange undgår, men lige med bolig er det noget af det, man må optage i de fleste tilfælde. Det gælder også skræddersyede andelsboliglån, der kan vise sig at være relevant for jer. Lån aldrig mere, end I på sigt kan betale tilbage, og sørg for at få styr på ÅOP. Det er altid en god idé at få så meget som mulig af økonomien til at løbe rundt uden lån.

Hvad skal I kigge efter i en bolig?

Det er skræmmende at finde ny bolig – der er så mange ting, man skal tænke over, og det føles måske pludselig meget permanent. Det er det i udgangspunktet også, men trods alt ikke mere, end at I altid vil kunne søge videre. Der er garanteret nogle bestemte ting, I kigger efter i jeres søgning efter bolig. Der skal være plads til hele familien og eventuelt familieforøgelse.

Samtidig er det vigtigt at se på, hvor meget I kommer til at stå med. Får I brug for at renovere en hel masse, når I flytter ind, eller er det indflytningsklart? Det kan sagtens lade sig gøre at få et godt resultat ud af noget, der skal totalrenoveres, men det bliver måske lidt lettere, hvis I selv har håndværksmæssig snilde og er i stand til at ordne en del af tingene selv.